Bijna Energie Neutraal | Energielabel A+++ | Optie tot A++++

De nieuwbouwwoningen en appartementen van Het Schoolplein zijn duurzaam.

Ze belasten het milieu minder en stoten minder CO2 uit. Dit is onder meer te danken aan de goede isolatie en doordat we gebruik maken van duurzame technieken en installaties om de woning of het appartement van warmte en stroom te voorzien. De woningen en appartementen zijn dus volledig gasloos. Dit draagt bij aan de doelstelling van de gemeente om CO2 uitstoot terug te dringen.

Warmtepomp
De woningen en appartementen zijn uitgerust met een individuele bodemwarmtepomp. Deze variant is veel hoogwaardiger dan een luchtwarmtepomp. De pomp zorgt ervoor dat ruimtes door middel van vloerverwarming worden voorzien van warmte. De warmtepomp zorgt ook voor levering van warm tapwater. Het warmtepompsysteem gebruikt de bodem als energiebron. In de winter wordt relatieve warmte opgepompt en opgewaardeerd tot een temperatuurniveau dat geschikt is om de woning te verwarmen. In de zomer wordt de relatieve koude uit de bodem benut om te koelen. Wel zo duurzaam.

Ventilatie met warmteterugwinning
We voorzien alle woningen en appartementen van een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning, ook wel wtw of balansventilatie genoemd. In de wtw-unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. Op deze wijze gaat er geen warmte verloren bij het ventileren van de woning of het appartement.

BENG (Bijna Energie Neutraal)
De appartementen en de woningen voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG, A+++), zoals opgenomen in de huidige bouwregelgeving. Naast de regulier geldende isolatiewaarden in de gevel, het dak en de vloeren, krijgen de woningen en de appartementen hoogwaardige houten kozijnen met triple of HR++ beglazing voor een optimale isolatiewaarde en luchtdichtheid. Wel zo duurzaam en goed voor de portemonnee. Met een woning of appartement van project Het Schoolplein ben je dus klaar voor de toekomst.

Zelf kun je natuurlijk ook een steentje bijdragen. Kies voor energiezuinig huishoudelijke apparatuur en LED lampen, let op dat je niet onnodig stroom verbruikt en doe aan afvalscheiding. Alle kleine beetjes dragen bij aan een duurzamere wereld.